Bine ati venit

Condiții generale pentru returul produselor vândute de Focus Trading ‘94 SRL

 

 • Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.
 • Legea care reglementează dreptul de retragere poate fi accesată aici: OUG 34/2014  
 • Singurul cost pe care va trebui să-l suportați este taxa de transport și asigurare pentru returnarea coletului.

Dacă ați decis să returnați un produs, este necesar să ne comunicați decizia de returnare. Puteți face acest lucru folosind una din următoarele căi de comunicare:

 • Prin Email office@focus94.ro; 
 • Prin telefon: (021)2300107 sau (021)2310226

         

După ce ne-ați informat, puteți pregăti produsul pentru retur. Găsiți mai jos procedura de retur:

 • Este necesar ca produsul returnat să ajungă în sediul nostru din Intrarea Tudor Ștefan, nr. 10, sector 1, București .
 • Produsul trebuie să fie returnat în aceeași stare în care a fost livrat, împreună cu factura fiscală (sau o copie a acesteia) și cu toate documentele, certificatele, etichetele și accesoriile care l-au insoțit;
 • Produsul nu trebuie să aibă parole de securitate, date cu caracter personal.
 • Produsul (în cauză, aparatele foto) nu trebuie să depășească 300 de declanșări. Dacă numărul de declanșări este mai mare de 300, produsul dumneavoastră poate fi returnat doar dacă sunteți de acord cu diminuarea valorii returnate cu minim 15% din valoarea de achiziție sau cu o valoare mai mare în funcție de uzura- numărul de cadre înregistrat, realizate suplimentar de client.
 • În funcție de gradul de uzură constatat, putem expedia produsul către service-ul autorizat pentru o constatare a valorii diminuate.
  • Nu uitați să ne furnizați contul bancar (IBAN) în care doriți să vă restituim contravaloarea produsului returnat.
  • IBAN-ul trebuie să conțină 24 de caractere (cifre și litere) și să fie exprimat în RON;
  • În cazul în care ați achitat produsul online, prin card bancar, vă vom restitui suma aferentă produsului returnat în același cont bancar din care ați efectuat plata.

Nu este contract încheiat la distanță si nu se acorda Consumatorului dreptul de retragere din contract in termen de 14 zile de la încheiere și nici alt drept de retur al produselor, acel contract în cadrul căruia Consumatorul ridică personal /intră în posesia produselor achiziționate în incinta spațiului comercial fizic al Focus Trading ‘94, magazin în care consumatorul are atât dreptul să ceară, cât și posibilitatea să obțină proba produselor (verificarea integrității și testarea caracteristicilor tehnice) înainte de a le prelua /de a intra în posesia lor. Acest contract se consideră încheiat în spațiul comercial al Focus Trading ‘94, în prezența simultană a Consumatorului și a profesionistului, la momentul în care consumatorul, după plată, acceptă să preia personal și efectiv produsele achiziționate, fără să aibă importanță că produsul a fost mai înainte precomandat sau rezervat în magazin de la distanță, sau că s-a achitat anterior un avans, sau întreg prețul. Decizia Consumatorului de a prelua /de a intra în posesia fizică a produselor în magazinul Focus Trading ‘94 fără a mai cere efectuarea probei tehnice, nu schimbă natura contractului; acesta rămâne încheiat în spațiul comercial al profesionistului în prezența simultană a părților și nu dă dreptul Consumatorului la retragere din contract sau la alt tip de retur al produselor achiziționate. Prezenta clauză se aplică atât pentru bunuri, cât și pentru servicii.